De voordelen van projectsourcing voor bedrijven én werknemers

23-02-2023

De voordelen van projectsourcing voor bedrijven én werknemers

België wil in 2030 een arbeidsmarkt creëren waar 80% van de bevolking aan het werk is. Daarvoor moeten er de komende jaren minstens 600.000 mensen (opnieuw) aan het werk, maar voor veel bedrijven zijn extra medewerkers op de payroll allerminst evident. In dat geval is projectsourcing van externe talenten de oplossing.

De vele voordelen van externe projectmedewerkers voor bedrijven

Van de ontvangst van klanten tot de afwerking van een volledig dossier, elk bedrijf werkt in schakels over verschillende afdelingen heen. Valt er één persoon uit, dan gaan ondernemingen het werk verdelen onder de rest van hun personeel. Hierdoor verhoogt de werkdruk bij andere werknemers. Voor velen hogere werkdruk, extra stress, een burn-out en bijgevolg uitval van personeel. Wil je dat vermijden, dan is het interessant om de missende schakel op te vangen met een outsourcingprofiel.

Flexibel inzetbaar

De uitdagingen bij een verhoogde werkdruk, moeten op korte termijn aangepakt worden. Op vandaag weten we dat je gemiddeld zes maanden bezig bent om de ideale match te vinden. Wat als de persoon die je aanneemt dan niet de juiste fit is? Net daarom is de snelheid en de kennis waarmee een externe projectmedewerker aan de slag kan, welgekomen. Ze beschikken over een specifieke expertise die de organisatie op dat moment nodig heeft en kunnen altijd snel van start.

Groot netwerk en uitstekende integriteit

Natuurlijk willen bedrijven medewerkers die passen bij hun bedrijfscultuur en verwachtingen. Elk outsourcingkantoor is gespecialiseerd in bepaalde sectoren. Future Solutions zet zich bijvoorbeeld hard in voor ondersteuning van bedrijven met financiële, juridische en administratieve profielen. Door te polsen naar de verwachtingen van het bedrijf en de waarden en normen in kaart te brengen, stellen ze enkel profielen voor die passen bij de verwachtingen van de opdrachtgever. Er worden trouwens nooit profielen weggehaald om op een ander project te plaatsen. Vrees dus niet dat jouw externe medewerker plots zijn boeltje zal nemen en vertrekt.

Verregaande partnership op lange termijn

Projectmedewerkers bieden een bedrijf niet enkel op korte termijn hulp, maar ook op lange termijn is een samenwerking met een projectsourcingbedrijf een goede zaak. Door externe hulp in te schakelen voor bepaalde projecten, biedt het kantoor ook een meerwaarde op vlak van wellbeing, opleiding en HR.

Voordelen voor projectmedewerkers: een hechte groep collega's en een grote autonomie 

Wie aan de slag gaat als projectmedewerker proeft van verschillende jobs en sectoren. Je krijgt alle ruimte om te ontdekken wat je leuk vindt en geeft op die manier vorm aan je carrière. Voor mensen die snel uitgeblust raken op hun job, zijn de voordelen van outsourcing overduidelijk. Als projectmedewerker word je vrijgelaten om zelfstandig te werken en initiatief te nemen. Eigenlijk kan je het een beetje zien als het werk van een freelancer, maar dan zonder de administratieve verantwoordelijkheden die erbij horen.

Ambassadeurs als volwaardige werkkracht

Projectmedewerkers hebben rechtstreeks contact met de opdrachtgever, beheren zelf klantrelaties en krijgen alle vertrouwen van het management. Ze hebben een grote verantwoordelijkheid en dragen met trots de bedrijfscultuur uit van het outsourcingkantoor. Tegelijkertijd zijn ze voor veel ondernemingen een volwaardige werkkracht. Zo helpen ze mee bij het behalen van bedrijfsdoelen voor verschillende ondernemingen en laten ze een frisse wind waaien over de werkvloer.

Positiviteit en teamspirit als waardevolste goed

Tot slot vinden projectsourcingbedrijven het welzijn van hun medewerkers enorm belangrijk. Plezier, uitdaging en goede teamspirit staan altijd met stip op nummer één. Zowel intern als extern rekenen ze op een perfecte ondersteuning en worden onze medewerkers door beide partijen geapprecieerd. Future Solutions voorziet hun medewerkers van bijscholingen, opleidingen en coaching waarmee ze hun carrière verder kunnen uitbouwen. Op kantoor organiseren ze regelmatig events en voelen ze zich helemaal thuis. De band tussen de collega's onderling is ongezien. Ze hebben allemaal een buddy waarmee ze gedachten kunnen wisselen en kennis doorgeven. Want draai het of keer het, als je slechts tijdelijk op een project werkt, is vaak niet evident om een band op te bouwen met je nieuwe teamleden. Een vangnet binnen het outsourcingkantoor is dus enorm belangrijk.

Op zoek naar een interessante job met veel afwisseling binnen de financiële, juridische of administratieve sector? 

Future Solutions heeft ongetwijfeld een opportuniteit voor jou in petto! Ben je er klaar voor om samen projectsourcing verder op de kaart te zetten?

Meer informatie